Wednesday, 9 July 2014

7 Khasiat AQ Royal Collagene dalam Melegakan Sakit Sendi & Otot

[ KASIHANI ORANG TERSAYANG MENANGGUNG SAKIT SENDI & LUTUT ]


7 Khasiat AQ Royal Collagene dalam Melegakan Sakit Sendi & Otot

-----------------------------------------------------------
Sekiranya anda mengalami gejala dan simptom-simptom penyakit sendi berikut:
1) Kesakitan melampau
2) Kejang sendi
3) Radang dan bengkak
4) Kemerahan
5) Sukar bergerak

AWAS! Anda harus berjaga-jaga dan mengambil langkah segera sebelum terlambat. Simptom-simptom tersebut sangat berkait rapat dengan penyakit arthritis yang semakin menular dikalangan masyarakat di Malaysia. 

2 jenis sakit sendi kronik yang utama adalah:
OsteoArthritis – berkaitan kehausan sendi & tulang rawan
Reumatoid arthritis– penyakit sistem imun yang menyerang tisu sendi 

Wanita mempunyai risiko 2 kali ganda mendapat serangan sakit sendi akibat arthritis manakala lelaki lebih berisiko mendapat penyakit gout. Antara faktor-faktor yang meningkatkan risiko serangan adalah:
Keturunan
Peningkatan usia
Masalah kecederaan lama


Berat badan berlebihan

------------------------------------------------------------------------------------------
7 Khasiat AQ Royal Collagene dalam Melegakan Sakit Sendi & Otot
-------------------------------------------------------------------------------------------

) Hydrolized Marine Collagen Peptide 
Berfungsi untuk memperbaiki struktur sendi dan membina semula kartilej, tendon dan ligamen yang telah rosak akibat penuaan dan kecederaan. Dengan kadar penyerapan sehingga 95%, ia mempercepatkan proses pemulihan sendi.

) Asid Pantotenik atau Vitamin B5
Kandungan dari ekstrak Royal Jelly mengurangkan keradangan dan bengkak pada sendi. Ia juga meningkatkan penghasilan acetylcoline yang merangsang gerakan otot dan deria rasa.

) Glycosaminoglycan
Sejenis asid amino dari ekstrak sarang burung berfungsi untuk membina dan membentuk semula kartilej sendi yang telah rosak.

) Vitamin C 
AQ Royal Collagene 5000mg mengandungi Vitamin C dengan keboleserapan tinggi yang dapat melancarkan penghasilan kolagen. Ia juga berfungsi menyingkirkan asid laktik yang menyebabkan rasa sengal pada otot selepas melakukan kerja berat. 

) Fosfolipid
Fosfolipid dari ekstrak Royal Jelly menurunkan paras kolesterol, membersihkan salur darah dari plak, melancarkan pengaliran darah seterusnya meningkatkan pengaliran oksigen ke anggota tubuh bagi mengurangkan kesakitan dan kejang sendi.

) Hormon Steroid Semulajadi
Fosfolipid juga bertindakbalas dengan DHA dan EPA dalam tubuh bagi menghasilkan sejenis sebatian yang mampu berfungsi seolah-seolah hormone steroid dalam tubuh bagi mengurangkan keradangan sel dan juga bertindak seperti painkiller.

) 10-HDA (Hydroxy Acid)
Royal Jelly satu-satunya makanan tambahan yang membekalkan asid lemak 10-HDA (Hydroxy Acid) yang dapat merawat, melindungi dan merangsang Stem Sel Saraf serta neuron. Stem sel berfungsi melindungi dan melancarkan fungsi CNS yang berkait rapat dengan sistem imun tubuh.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 
Tak PERCAYA? KLIK TESTIMONI DIBAWA:-
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++



SMS / WHATSAPP SEKARANG Ke 019 2607660 / 017 4337660

---------------------------------------
INSYAALLAH BERKESAN !!! 
----------------------------------------












Thursday, 12 June 2014

BACK TO SCHOOL PROMOTION

PROMOSI CUTI SEKOLAH DENGAN HARGA JIMAT 
[ Sehingga 30 June 2014 ]



BELI 3 BOTOL PADA HARGA 


  • .RM135.00 S/M
  • RM145.00 S/S

** HANYA BAYAR HARGA PRODUK, 

      KOS PENGHANTARAN 
     DITANGGUNG 100% OLEH                   PIHAK KAMI



Jangan berkira dengan anak-anak jika sesuatu itu akan mendatangkan kebaikan kesihatan serta pelajaran mereka!! Anak-anak terutama yang masih kecil tidak pandai meminta jika berkaitan dengan minda serta kebaikan mereka. Apa yang mereka tahu hanya minta makanan ringan, coklet, gula-gula dan sebagainya. Anda fikirkanlah yangterbaik!

klik link disini untuk melihat testimoni...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=760723397305981&set=a.591026830942306.1073741828.589022414476081&type=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=757398504305137&set=a.591026830942306.1073741828.589022414476081&type=1&theater

SMS,WHATSAPP "SAYA NAK CUBA " KE 012 2249163


SMS,WHATSAPP "SAYA NAK CUBA " KE 019 3923492


Hotline  : 03 – 6275 7260 / 03-6270 9260 
FB : AL AQWA Resources



Pemulihan Sendi & Otot Dengan Segera

Awas! Sakit Sendi Boleh Melumpuhkan, Jangan Tunggu Lagi!


Selalu sakit sendi? ; Otot rasa sengal & lesu? Tumit dan betis rasa sakit menyucuk? ;
Nak tidur pun sakit, kaki rasa sejuk & sengal ; tiap-tiap malam kena sapu minyak angin!
Bangun tidur pun sakit ; Tak boleh pijak lantai!
Solat pun kena duduk aje!
Terpaksa lupakan riadah dengan kawan-kawan, kerana selalu kejang otot dan lenguh sendi?

***************************************************
Nak tau penyelesaiannya?
JOM GUNAKAN AQ SEN-D CREAM!
Berkesan hanya dengan sekali sapuan sahaja!
****************************************************

Testimoni pengguna:-
“Boleh hilangkan tergeliat, angin & pedih ulu hati, lebam & bengkak akibat terantuk pun boleh hilang. Best betul krim ni”, Makcik Salmah, 67 Thn, Kelana Jaya.

“Jari saya melecur terkena minyak panas ketika goreng ikan, hanya guna krim ni dalam 3 hari kulit dah pulih seperti biasa!, macam tak percaya kesan begitu cepat”, Pn Norainy, Subang Jaya.

“Masa mula mengandung, pergelangan tangan jadi ruam dan gatal-gatal, cuba sapu krim ni dan tak sangka boleh hilang terus dengan beberapa kali sapuan. Memang puas hati”, Pn Diana, Kuantan.

“Ibu jari tangan kiri terseliuh, bengkak dan tak boleh digerak. Terpaksa berbalut, Alhamdulillah, baru 2 kali sapuan dah kurang sakit dan boleh gerakkan jari”, Pn Fiza, Sungai Buloh.

“Pergelangan tangan kiri terseliuh ketika angkat kotak dan sakit bila nak gerakkan tangan. Selepas cuba krim ni, lebih kurang 2 jam sahaja, sakit pergelangan terus hilang! Sangat-sangat terkejut dengan penyembuhan yang begitu cepat, memang macam magic”, En Muhaidi, Pantai Dalam.

************************************************************
TAK PERCAYA!! BOLEH KLIK ALBUM TESTIMONI DI SINI :-



Mengapa Perlu Cuba AQ Sen_D Cream?

Mengandungi boswellic acid yang mampu mengatasi keradangan otot & sendi.
Boswellic acid juga mampu mengurangkan kesakitan akibat osteo arthirits dan rheumatoid arthritis.
Melancarkan peredaran darah ke otot dan sendi yang keradangan
Memiliki ciri-ciri aromateraphy yang melegakan dan memberi kesan nyaman
Krim berasaskan air yang tidak melekit atau berminyak, mudah meresap masuk ke dalam kulit.

BUKAN ITU SAHAJA!!

  • Tawaran Penjimatan berganda menanti anda
  • Harga penuh penjimatan dengan belian 5 Tiub…….
  • Dapat Diskaun 15%
  •  Hadiah istimewa dari Al Aqwa healthcare
  •  Daftar keahlian kad privileage secara percuma

§        Peluang menangi cabutan bertuah seperti telefon pintar, TV LED dan sebagainya

Bagaimana AQ Sen-d Cream Berfungsi ?

AQ Sen-d Cream diformulasi dengan berasaskan Boswelic Asid, Halia, Minyak Cengkih, Minyak Kayu Manis dan Capsicum, Menthol & Campuran Herba lain .

Proses pembuatannya yang unik dapat meningkatkan khasiat yang terkandung didalamnya. Herba ajaib Boswellic Serrata atau Salai Guggul menghasilkan boswellic acid yang berkesan serta-merta dalam mengurangkan keradangan dan kesakitan sendi akibat Arthritis, Gout, SLE, Demam Sendi, Osteo Arthritis atau Kecederaan Ligamen. Keberkesanan boswellic acid telah dibuktikan dlm pelbagai kajian klinikal. 

KLIK SINI KALAU RAJIN BACA

~ Tidak Berminyak , Tidak Melekit walaupun tak cuci tangan & Cepat Meresep ~

Untuk kegunaan LUARAN sahaja , disapu di bahagian yang sakit dan berserta dengan urutan untuk kelegaan PANTAS. 

Amat disyorkan kepada golongan yang aktif bersukan dan bekerja , malah juga sesuai untuk golongan tua.

Formulasi juga berasaskan Air dan mudah menyerap kedalam kulit , tidak melekit dan tidak melekat pada pakaian ditambah pula dengan wangian aroma-therapy yang menyegarkan untuk membantu mempercepatkan proses pemulihan ANDA.

TAK PERCAYA KE??
Tunggu apa lagi… Dapatkan Sekarang ! Ia amat membantu mengurangkan kesakitan anda

Bagaimana Cara nak Order? 
1.      Sms/Whatsapp ke 019-2607660 / 012-2249163 / 019-3923492 atau Pm Kami di Inbox Fan Page

Harga Pasaran: RM 67 S/M | RM73 S/S 

Promosi Pengenalan : Dapatkan 1 unit AQ SEN-D CREAM RM60 (Normal price RM67) + FREE POS


















Belian Online sila ke : FB: ->  https://www.facebook.com/pages/AQ-Sen-D-Cream-Official atau 
hubungi 03-6275 7260 / 019-2607660

Monday, 21 April 2014

4 Bahan Utama Sabun Ellagy-C Rawat Ekzema, Dermatitis, Kulit Gatal & Kering Serta Alahan


1 dari 4 kanak-kanak di Malaysia menghidap masalah kulit seperti ekzema, dermatitis, gatal, alahan dan sebagainya.

Punca sebenar ekzema tidak diketahui, tetapi boleh disebabkan sistem imun yang terlalu sensitif apabila terdedah kepada bahan-bahan perengsa. Biasanya ekzema berlaku didalam keluarga yang memiliki sejarah ekzema atau alahan.

Ekzema bermula dengan gatal-gatal kulit dan seterusnya membentuk ruam di bahagian muka, belakang lutut, pergelangan tangan, tapak tangan dan kaki. Kulit akan menjadi kering, tebal dan bersisik dan sekiranya tidak dirawat boleh menjadi lebih kronik. 

Ramuan semulajadi kini memiliki ciri-ciri penyembuhan yang mampu merawat masalah kulit. 

4 bahan utama dalam sabun Ellagy-C adalah:

1) Anoigessus Ieocarpus (African Birch) 
Mengandungi triterpenes & polyphenol yang memiliki ciri antioksida serta meningkatkan penghasilan filibrin dalam kulit. Ia juga mengandungi ellagic acid yang mempunyai ciri-ciri anti radang dan menghalang penghasilan enzim yang boleh melemahkan struktur kolagen dlm kulit. Ia juga bersifat anti bakteria dan anti kulat bagi melindungi sel DNA kulit dari ancaman jangkitan.

2) Hesperethusa crenulata (Thanaka Extract)

Mengandungi bahan-bahan yang bersifat menyegarkan, menyejukkan serta melembabkan kulit. Juga bersifat anti oksida, anti keradangan dan anti bakteria. Digunakan secara tradisi untuk merawat jeragat & jerawat

3) Prunus armeniac (Apricot Oil)

Berfungsi sebagai pelembab kulit dan mengandungi pelbagai asid lemak, asid linoleik & asid oleik. Dan juga kaya dengan vitamin A & E

4) Argan Oil

Bahan aktif bernama triterpenoids mempunyai membaik pulih sel-sel kulit, bersifat anti keradangan, mewujudkan perlindungan dari sinar UV atau kesan bahan kimia terhadap kulit.







Selain dari itu boleh amalkan tip-tip dalam penjagaan kulit:

1) Kerap sapukan pelembab
2) Elakkan perubahah suhu yang tiba-tiba
3) Elakkan berpeluh atau panas melampau
4) Elakkan makanan yg boleh menyebabkan alahan


 Sahutlah “Cabaran 14 Hari ; Bertindak Sekarang!”

-----------------------------------------------------------------


 Testimoni dari pengguna yang berpuas hati :-
---------------------------------------------------------













Sunday, 20 April 2014

AL AQWA Healthcare Member's Day




Sebagai tanda terima kasih kepada pemegang KAD PRIVILEGE AL AQWA . Pihak syarikat telah adakan "Hari Member's Day" 08 April 2014 - 23 Mei 2014.

Dengan Setiap belian 6 botol Memoreen Plus Juice, 4 Kotak AQ Royal Collagene atau belian minima RM250 dalam satu resit layak untuk dapat tiket cabutan ..

 PERCUMA 5 buah telefon pintar jenama LENOVO S650 akan diberikan kepada AHLI yang bertuah...

Jom sertai...

Untuk mengetahui TERMA & SYARAT, sila hubungi kami :

HQ 03-6275 7260
Pn Noraini -  012-224 9163
En.Sufian  -  019-392 3492




Dengan pembelian 6 botol MEMOREEN PLUS JUICE...anda boleh dapatkan :-

1 - 15% diskaun
2 - kad keahlian AQ PRIVILEGE
3 - Hadiah PERCUMA - Bekas makanan (terhad) & Woven bag
4 - Postage

dapatkan SEGERA dgn Rakan Niaga kami yang berhampiran atau hubungi kami terus di 012-224 9163 / 019-392 3492

**Dapatkan hadiah PERCUMA 5 buah telefon pintar jenama LENOVO S650 kepada ahli AQ PRIVILEGE yang bertuah

**Terbuka kepada semua ahli AQ Privilege






Wednesday, 25 December 2013

AQ SEN-D CREAM - FAST RELIEF “Magic Cream” Pemulihan Dengan Satu Sapuan

AQ Sen-d Cream juga  merupakan salah satu pilihan terbaik sebagai cream  untuk menghilangkan sakit pada otot, , termasuk mengurangkan sakit-sakit serta lenguh-lenguh pada tubuh badan.


AQ SEN-D Cream  diformulasi daripada herba herba terpilih yang dapat menghilangkan rasa sakit pada otot – otot, sakit urat serta bila mengalami lenguh-lenguh pada tubuh badan

AQ Sen-d Cream juga  juga dapat meningkatkan mengaliran darah ke otot dan sendi  dan mengurangi keradangan dan pembengkakan yang berhubungan dengan radang sendi dan urat. AQ Sen-d dapat  menghilangkan sakit dengan cepat sehingga Anda akan tidur dengan nyenyak dan ia digelar  “ Magic Cream” dikalangan pengguna.




Bagaimana AQ Sen-d Cream Berfungsi ?

AQ Sen-d Cream  diformulasi oleh berasaskan  Boswelic  Asid, Halia, Minyak Cengkih, Minyak Kayu Manis dan  Capsicum, Menthol & Campuran Herba lain .

Proses pembuatannya yang unik dapat meningkatkan khasiat yang terkandung didalamnya dan juga di formulasikan  berasaskan air  tak mudah melekit, tidak berminyak , di tambah pula “Cream Sen-d yang pertama di Malaysia dengan Aromaterapi yang dapat menyergarkan untuk membantu mempercepatkan proses pemulihan “.  
~ Tidak Berminyak , Tidak Melekit walaupun tak cuci tangan & Cepat Meresep ~


AQ Sen-d Cream terbukti AMAT berkesan membantu melegakan sakit sendi, sakit otot, sakit-sakit urat, lengguh-lengguh pada anggota tubuh badan, sakit perut, kembung perut ,gatat-gatal akibat gigitan serangga dan lain lain .

Untuk kegunaan LUARAN sahaja , disapu di bahagian yang sakit dan berserta dengan urutan  untuk kelegaan PANTAS. 

Amat disyorkan kepada golongan yang aktif bersukan dan bekerja , malah juga sesuai untuk golongan tua.

Formulasi juga berasaskan AIR dan mudah menyerap kedalam kulit , tidak melekit dan tidak melekat pada pakaian ditambah pula dengan wangian aroma-therapy yang menyegarkan untuk membantu mempercepatkan proses pemulihan ANDA.

Dapatkan Sekarang !  Ia amat membantu mengurangkan kesakitan anda

RM 67 S/M | RM73 S/S 

Promosi Pengenalan : Dapatkan 1 unit AQ SEN-D CREAM RM60 (Normal price RM67) + RM6 POS LAJU.  
Beli 2 Unit FREE POS



Keterangan Lanjut Hubungi HQ Hotline : 03-61407260 / 019-2607660