MEMOREEN PLUS JUICE

MEMOREEN PLUS JUICE 

PERSEDIAAN HERBA UNTUK MERANGSANG POTENSI MINDA


Minda kanak - kanak akan berkembang melalui pelbagai fasa yang kompleks. Kajian menunjukkan kadar pembelajaran kanak-kanak adalah paling cepat pada usia satu hingga enam tahun. Pada usia ini, mereka menyerap kebanyakkan daripada apa yang mereka lihat atau belajar.  Para ibu bapa seharusnya memberi perhatian kepada tabiat pemakanan anak-anak kerana ia sedikit sebanyak akan mempengaruhi kadar pertumbuhan jaringan neuron dalam otak.


Memoreen Plus Juice diformulasi dengan herba-herba  terbaik dunia hasil gabungan perubatan Islam, Ayurveda dan Cina yang telah terbukti keberkesanannya. Bahan utama iaitu Bacopa Monneira telah digunakan sejak beratus tahun dahulu dalam perubatan Ayurveda sebagai ramuan semulajadi yang dapat membina potensi minda dengan merangsang aktiviti-aktiviti neuron serta meremajakan sel-sel otak. Ia mengandungi bahan aktif Bacosida A & B yang  telah dikaji mampu memberi protein baru pada otak manusia. Ia juga membebaskan molekul Nitrik Oksida yang bertindak melebarkan pembuluh darah seterusnya melancarkan pengaliran darah keseluruh anggota.

Memoreen Plus Juice boleh digunakan untuk membantu menyelesaikan masalah seperti berikut :
1)      Meningkatkan Daya kepintaran berfikir
2)      Meningkatkan Kekuatan mental,emosi menangani cabaran hidup
3)      Mempertingkatkan tahap daya ingatan
4)      Menambah kecerdasan dan kecergasan
5)      Mengatasi masalah  gagap, gugup dan darah gemuruh
6)      Melancarkan peredaran darah keseluruh anggota
7)      Mengurangkan stress dan tekanan
8)      Meningkatkan daya tumpuan dan mengatasi masalah lembab
9)      Membantu mengatasi penyakit mudah lupa dikalangan orang dewasa
10)   Mengatasi masalah ADHD pada Kanak-kanak. (kanak-kanak yang hiperaktif dan kurang daya tumpuan.

Selain membantu perkembangan minda, MEMOREEN PLUS JUICE ini juga membantu meningkatkan imunisasi tubuh badan supaya kekal sihat, cergas dan bertenaga. .KANDUNGAN HERBA :


Bacopa Monniera
Herba yang diamalkan dalam sistem perubatan Ayurveda sejak berabad lamanya sebagai tonik untuk mencergaskan serta mengaktifkan sel sel  otak. Mengandungi alkaloid, saponin dan sterol serta Bacosida A & B yang merangsang penghantaran isyarat saraf, memperbaiki neuron yang rosak serta menjana aktivit sinaps.Gingko Biloba
Herba yang digunakan dalam perubatan Cina. Ia berkesan menghalang pengumpalan darah serta bertindak melebarkan pembuluh dan meningkatkan aliran darah ke seluruh anggota termasuk bahagian otak. Ini menambah penyerapan oksigen dan glukosa ke sel-sel otak seterusnya merangsang aktiviti neuron.


Madu
 Makanan sunnah yang disebut di dalam Al-Quran :Surah An-Nahl (68-69). Ia mengandungi gula ringkas seperti glukosa dan fruktosa serta mineral lain seperti magnesium, potassium, sodium, besi dan fosfat. Juga kaya dengan Vitamin B1, B2, B3, B5 dan B6. Mencegah keletihan dan kelesuan sel-sel otak.


Rozelle
 Buah mengandungi Vitamin C yang tinggi, 3 kali ganda berbanding anggur. Ia juga mengandungi vitamin-vitamin lain seperti B1, B2 dan D. Terdapat banyak kalsium dan magnesium serta kaya dengan beta-karotene dan anthocyanin. Kandungan Omega-3 merangsang pertumbuhan DHA bagi tumbesaran minda kanak-kanak.Buah Delima
 Makanan sunnah yang disebut di dalam Al Quran: Surah Ar Rahman (66-68) sebagai buah syurga. Kaya dengan sodium dan nutrient lain seperti riboflavin, tiamin, niacin, vitamin C, kalium dan fosforus. Mengandungi anti oksidan polyphenol yang menghalang radikal bebas dari merosakkan sel-sel otak.


Habbatussauda
 Dikenali juga dengan nama Nigella Sativa yang banyak terdapat di tanah Arab.  Ia disebut di dalam hadis Nabi sebagai ubat segala penyakit (HR Bukhari, Muslim). Mengandungi lebih daripada 67 jenis bahan aktif serta minyak-minyak asas seperti sterol, thymohydroquinone, carvone, limonine dan cymene juga alkaloids, saponin dan Asid Amino.Anggur

Anggur mengandungi serat dan vitamin C yang tinggi. Ia kaya dengan flavonoids bersifat anti oksida yang dapat meneutralkan radikal bebas. Ia juga mengandungi resveratrol,iaitu sejenis polyphenol yang dapat menurunkan beta amyloid untuk pesakit Alzheimer. 

Add caption

Cara Pemakanan :
·                     Kanak-kanak bawah 7 tahun       : 1 sudu besar, 1 kali sehari
·                     Kanak-kanak 7-12 tahun               : 2 sudu besar, 1 kali sehari
·                     13 tahun ke atas dan dewasa      : 2 sudu besar, 2 kali sehari
·         Harga / Price :
·         RM49.00  (S/M)   RM 54.00 (S/S) $25 SGD/BND


10 comments:

 1. Assalamualaikum...2 sudu besar bersamaan berapa mil?

  ReplyDelete
 2. Ada ke tak stokes di Kuala Terengganu?

  ReplyDelete
 3. 2 sudu bsr bersamaan 15ml

  ReplyDelete
 4. Replies
  1. akk bole whatsapp 0127521015. dia ada jual memoreen nie.....

   Delete
 5. Ada stokis kat Brunei Darussalam??

  ReplyDelete
 6. Nak tanya blh ke makan tak ikut waktu yg sama.....kdg2 terlupa makan pagi..ambil waktu petang

  ReplyDelete
 7. Adakah ia sesuai untuk kanak-kanak yang ada dyslexia

  ReplyDelete
 8. Jadi ahli macam mana yer..
  apo kelebihan jadi ahli?
  kalau nak jadi pengedar pula bagaimana?
  Boleh. Whatsup atau call saya di 017-2635674, nik azman.
  Tq

  ReplyDelete